Håldäcksbjälklag

Sewatek H-serien för håldäcksbjälklag är ett enkelt sätt att sköta brandtätning av värmerör. Brandgenomföringen monteras i hålplattornas kantremsa före fogning av plattfältet.Sewatek H-serien för håldäcksbjälklag är ett enkelt sätt att sköta brandtätning av värmerör. Brandgenomföringen monteras i hålplattornas kantremsa före fogning av plattfältet.

Genomföringen för mellanbotten av hålplattor monteras i plattornas kantremsa före gjutning. Genomföringsserien är dimensionerad så att dess stöd passar i kantremsans område och standardiserar c/c-måttet av rör och avståndet från yttervägg.

Genomföringarna levereras i paket med Sewatek-genomföringsrör som är skurna i önskad längd och har pluggar i varje ända. I paketen finns även övre stöd och nedre stöd som ska hålla genomföringarna på plats. 

Nedre stöd, mellanstöd och övre stöd

Vi rekommenderar att man monterar det nedre stödet med aluminiumsspikar om kantremsans bredd och andra egenskaper tillåter detta. 

I avsnittet Dokument att ladda ner finns en monteringsanvisning samt detaljbilder och en markeringsanvisning till hjälp för planeringen. 

Se monteringsvideo

 

 

Tillämpningar

  • Mellanstöd t.ex. vid användning av skalplattor I stället för eller förutom ett övre stöd kan vi leverera ett mellanstöd som i stället för den blåa gummipluggen i ändan av röret tätnar i själva genomföringsröret. Ett sådant behov kan uppstå till exempel vid användning av skalplattor eller ifall en genomföring behöver stöd redan lite längre nere.
  • Ett Sewatek-genomföringsrör utan monteringsstöd Vi levererar även Sewatek-genomföringsrör färdigt skurna i önskad längd och med eller utan pluggar. Då kan man montera ett genomföringsrör på plats som man vill. Genomföringsrören kan till exempel monteras samtidigt med strömningsröret – då blir det i alla fal lätt att inrikta rören. Genomföringar för strömningsrör med över 43 mm diameter levereras alltid utan några monteringsstöd.

Försäljning och distribution

Förutom vår egen försäljning kan produkten i Finland köpas av vår återförsäljare Okaria som har de mest typiska storlekarna och längderna i sitt lager i Vanda.

Okaria logo